Mijn Opa "Lange Jo Overbeek"

Als kind woonde  ik naast  Opa en Oma Overbeek, de ouders van mijn moeder en dat had als kind vele voordelen. Opa was vroeger bakker bij bakkerij de Loobrug van de familie Eikendal, later ging hij werken bij de Halm. Oma was huisvrouw, lekker elke dag even kleppen, vooral op oudejaarsdag als Opa in alle vroegte het beslag voor de oliebollen ging bereiden. Niemand mocht dan in de woonkamer komen omdat anders het beslag zou inzakken.
Lange Jo zoals de meeste Apeldoorners hem vroeger kenden was een echte topsporter, een wielrenner ( Adelaar )in hart en nieren. Namen uit zijn tijd waren Berend-Dekker, Mathe, en Jan van-der-Stel. Vele prijzen heeft hij gewonnen. O.a. de ronde van Vaals, ze gingen vanuit Apeldoorn op de fiets naar Limburg, zoals hij zelf zei; "rondje fiet'sn en weer noar huus."
Veel foto's uit die tijd zijn in onze familie verspreid en zoek geraakt. Een kleine greep uit mijn collectie.

Op 20 februari 1937 werd het clubkampioenschap voor hometrainers gehouden in café-Prinsen in Ugchelen. De renners reden met hun fiets op rollen, die correspondeerden met wijzers op een klok. Daarop was af te lezen wie het snelst een bepaalde afstand had afgelegd.
(Jo Overbeek op de achterste fiets)

Tekst; ACH LIEVE TIJD.
Waanders Uitgevers in samenwerking met het
Gemeentearchief Apeldoorn

Jo Overbeek
Jo Overbeek

Medewerkers van bakkerij de Loobrug / Eikendal.
Boven: 3X-Veldzicht, Freek op de bok en Jo-Linders
Onder v.l.n.r:  -Beumer, -Hofman, Leida-van-Beek, van-Beek, Nannie-Eikendal en Willem-Eikendal.
Gehurkt: Jo-Overbeek.