ZWARTBOEK
Naast enkele Traction's en een Rosalie rijden er 3 CitroŽn's van het TYPE 23 mee in een geweldige film van Paul Verhoeven.

Vlaams topdrama van internationale klasse

"De kavijaks" is een vijfdelige miniserie naar het gelijknamige boek van Jozef Vantorre. Deze reeks werd gerealiseerd met de steun van het Vlaams Audiovisieel Fonds.

Topregisseur Stijn Coninckx, scenarist Marc Didden en Vlaanderens grootste acteurs hebben hun talenten gebundeld voor deze zeer aangrijpende en boeiende reeks die ongetwijfeld televisiegeschiedenis zal schrijven.

"De kavijaks" brengt het verhaal van de telgen van een arme vissersfamilie uit Heist-aan-Zee, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het is een kroniek van vallen en opstaan, van samenspannen om te kunnen overleven tijdens de Duitse bezetting. Maar het gaat ook over familierelaties en over volwassen worden. Soms ontroerend en schrijnend, soms hilarisch.

Jan Decleir neemt in "De kavijaks" de rol van pater familias voor zijn rekening. En dat was ook zo op de set, want voor het eerst speelt hij samen met zijn zoon Jenne en zijn dochter Sofie in dezelfde tv-serie. Ze worden omringd door het kruim van acterend Vlaanderen: Nand Buyl, Karlijn Silleghem, Lucas Vanden Eynde, Hilde Van Mieghem, Marie Vinck, Sien Eggers en vele anderen.

"De kavijaks", vijf afleveringen van 1 uur topdrama van internationale klasse.

1953

Le cave se rebiffe 1961

Twee jonge mensen, de Nederlandse Volksduitser Hans Hallerbach en de Joodse Vera Weinberg, spelen al twee jaar lang een gevaarlijk spel om hun verboden liefde in stand te houden. Beide families proberen de relatie te stoppen. Maar als de Duitsers die zomer de deportatie van alle Nederlandse joden in gang zet, komt het gevaar steeds dichterbij. Als Hans ook nog wordt opgeroepen om de Duitse dienstplicht te vervullen en Vera's familie wordt bedreigd, krijgt het spel een steeds grimmiger karakter...

Bon Voyage 2003